stara rijeka-porodica rivic (1)U mjestu Stara Rijeka, na liniji razgraničenja Republike Srpske i Federacije BiH, u nedovršenoj kući živi mladi bračni par Dejan i Arijana Rivić sa jedanaestomjesečnom kćerkom.

Do njihovog skromnog doma u kojem najviše ima ljubavi i sloge, a mnogo manje hrane i namještaja, dok vode nema nikako, teško je doći u zimskom periodu zbog lošeg puta.

Osim toga, kuća se nalazi nedaleko od minskog polja koje predstavlja stalnu opasnost po sigurnost.

Tročlana porodica preživljava uglavnom od Dejanovog nadničenja i pomoći ljudi dobre volje, među kojima se naročito ističe poštar Rade koji im često pomaže u popravkama kuće, nabavci hrane, lijekova ili drveta za ogrev.

stara rijeka-porodica rivic (2)Želja im je da žive od svog rada a nade polažu u sadnju i uzgoj voća i povrća.

Proteklih dana do njih je stigla i pomoć Međunarodne organizacije za ljudska prava iz Njemačke (IGFM).

Rivićima je osim donacije u vidu odjeće i obuće od strane pomenute organizacije, uručena i pomoć dva anonimna privatna donatora iz Prijedora i Njemačke.

Oni su obezbjedili šporet na drva, paket namirnica u vrijednosti od 100 eura te 100 KM za izmirenje duga za struju.

Ukoliko i vi želite da na bilo koji način pomognete Dejanu, Arijani i njihovoj bebi, obratite nam se putem e-maila desk@prijedordanas.com kako bismo vas uputili na koji način to možete učiniti.

Tekst i foto – Ahmet Rešidović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

stara rijeka-porodica rivic (3) stara rijeka-porodica rivic (4) stara rijeka-porodica rivic (5) stara rijeka-porodica rivic (6) stara rijeka-porodica rivic (7) stara rijeka-porodica rivic (8) stara rijeka-porodica rivic (9)