rtrs-smailU čišćenju Prijedora nakon poplava, već dvadesetak dana svoj doprinos daju i najmlađi Prijedorčani. Smail Kučković već danima sa braćom i ocem, konjskom zapregom tovari i razvozi pijesak i cement u poplavom opustošenim dijelovima Prijedora.

Poplava je ostavila pustoš u prijedorskim naseljima uz rijeku Sanu, ali je i probudila najbolje u ljudima. Јedni drugima pomažu u najtežim trenucima. Tako već danima Irfan Kučuković i njegovih pet sinova iz poplavljenog prijedorskog naselja Raškovac, pomažu komšijama razvozeći donirani cement i pijesak za obnovu kuća. Među njima je i 14-godišnji Smail koji sa ocem i braćom svakodnevno tovari i konjskom zapregom razvozi građevinski materijal po naselju. Iako je i njihova kuća poplavljena, Smail se trudi svima naći u nevolji.

Ni Smail ni njegova braća nisu zapustili ostale obaveze. Oni koji se školuju, solidni su đaci, ali stižu i da se bave poljoprivredom. Ipak, prvo treba sanirati štetu od poplava.

Irfan ističe da su svi uključeni u akciju obnove. NJegovi sinovi, kaže, pomažu drugima tako što prenose namještaj, naročito starijim licima koji to ne mogu sami. Dodaje da im to ne predstavlja problem.

Iako ima samo četrnaest godina, Smail je od ranog djetinjstva navikao da radi. Ne mora, ali od malena je navikao na radne obaveze, kaže njegov otac. Za ono što zaradi, kupuje stoku, tako da je tokom prethodnih godina kupio dvije ovce i dva jagnjeta. Da duh ne umire i kada je najteže, potvrđuje Smail koji u teškim trenucima zna i zapjevati. Na taj način uveseljava sve one koji su poplavljeni.

Video prilog možete pogledati na http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=114342

RTRS