predapd-prva radionica projekta (1)Učenici i profesori Mašinske škole iz Prijedora i Mješovite srednje škole iz Tešnja, učestvovali su u prvoj radionici u sklopu projekta “Ujedinjeni gradimo bolju budućnost – NEW AGE“ koji je finansiran od strane Američke ambasade u BIH.

Prva radionica održana je u Tešnju 03.02.2016.godine. Tema prve radionice bila je analiza nastavnih planova i programa za zanimanja koja se sprovode unutar ovih škola. U sklopu prve radionice profesori su imali zadatak ukazati na prednosti i nedostatke postojećih nastavnih planova i programa te izraditi smjernice koje će se u budućnosti iskoristiti u svrhu unapređivanja istih.

Profesor Mujo Zeničanin iz Mješovite srednje škole Tešanj prezentovao je nastavni plan i program za tehničare mehatronike, program koji se tek od ove školske godine provodi u ovoj školi.

predapd-prva radionica projekta (2)Ispred Mašinske škole Prijedor prezentaciju je održao profesor Boris Perić. Profesori iz prijedorske škole zajedno su uradili analizu nastavnog plana i programa za mašinske tehničare za motore i motorna vozila koji se takođe provodi po prvi put u ovoj školskoj godini.

Za učenike obe škole održana je zajednička praktična nastava pod vođstvom profesorice Jasminke Mujkanović, gdje su učenici imali priliku još bolje se upoznati sa radom CNC mašine za obradu metala.

Nastavak radionice planiran je za 17.02.2016.godine u Prijedoru.

PREDA-PD