avaz-saobracajka-biciklista-svale (1)Biciklista Nenad Despot (1955) iz naselja Kalate nadomak Prijedora, teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila danas, oko 11 časova, kada ga je na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka, na Svalama, udario automobil ”Opel astra” za čijim se volanom nalazio Dursum Dedić (1959) iz Bosanskog Novog.

Kako Avaz nezvanično saznaje Dedić je policiji rekao da je Despot, jednostavno, ”izletio” pred njega. I biciklista i vozač ”Opela” išli su iz pravca Banjaluke prema Prijedoru a do nesreće je došlo u momentu kada je Dedić preticao Despota.

Navodno je povrijeđeni biciklista prvo pao na haubu a onda tijelom razbio šajbu automobila koji ga je odbacio, sa sve biciklom, nekoliko metara.

Kolima hitne pomoći Despot je prevezen u prijedorsku Opštu bolnicu gdje mu je urađen CT glave nakon čega je, hitno, prebačen u banjalučki Klinički centar.

Nezvanično, tokom transporta, u kolima hitne pomoći imao je dvije ”krize” pa je medicinsko osoblje u vozilu moralo da interveniše.

avaz-saobracajka-biciklista-svale (2)U Klinički centar dovezen je živ, a njegovo stanje nisu htjeli da komentarišu. Vozač ”Opela” Dedić i žena koja je bila na suvozačevom mjestu nisu povrijeđeni ali su u šoku. Uviđаj su izvršili policijski službenici zа bezbjednost sаobrаćаjа Prijedor, a saobraćaj se, dok je trajao uviđaj, odvijao samo jednom kolovoznom trakom.

Dnevni avaz