srna-cjbpd-godisnjica pogibije policajaca (1)Polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća danas su u holu Stanice policije Prijedor dva na Urijama obilježene 22 godine od pogibije osam pripadnika prijedorske policije na Grabežu na bihaćkom ratištu.

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu ukupno su stradala 74 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova iz Prijedora na ratištima širom Republike Srpske.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Centra javne bezbjednosti Prijedor Vojislav Kondić istakao je da je ovo osma godina kako se sjete pripadnika CJB-a Prijedor stradalih na ovaj dan.

“Obilježavanje ove godišnjice zaživjelo je 2008. godine nakon osnivanja Mjesne boračke organizacije CJB Prijedor i na ovaj način se još jednom prisjećamo na sve pripadnike prijedorskog CJB-a koji su položili živote za Republiku Srpsku”, rekao je Kondić.

srna-cjbpd-godisnjica pogibije policajaca (3)Među osam poginulih pripadnika prijedorske policije prije 22 godine na bihaćkom ratištu bio je i dvadesetčetvorogodišnji Dragoslav Plavšić. NJegov otac Ilija svake godine dolazi na ovaj skup i ističe da mu je ovaj dan tužan, ali i prijatan kada vidi da se njegovog sina još sjećaju njegovi saborci.

Ovom pomenu i prisjećanju na stradale pripadnike CJB-a Prijedor prisustvovao je i načelnik Centra Dalibor Ivanić koji je istakao da, osim redovnih aktivnosti na bezbjednosti građana i imovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova ne zaboravlja ni Boračku organizaciju kojoj se nastoji pružati pomoć, ne samo u deklarativnom, nego i praktičkom smislu.

Obilježavanju 22 godine od pogibije osam pripadnika CJB Prijedor u minulom ratu trebalo je da prisustvuje i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ali zbog neodložnih radnih obaveza nije došao.

Ministar je uputio depešu u kojoj se kaže da je ovaj dan kao i svako slično obilježavanje značajno za Republiku Srpsku, jer je u njene temelje ugrađeno mnogo žrtava herojskog stradanja i istinskog nadanja srpskog naroda među kojima su i životi policajaca.

SRNA
srna-cjbpd-godisnjica pogibije policajaca (2)