skud dr mladen stojanovic-godisnji koncert (1)Članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora večeras su, povodom jubilarnih 130 godina rada, priredili u Pozorištu Prijedor gala koncert za sve ljubitelje pjesme i igre.

Vršilac dužnosti predsjednika Društva Dejan Karlica istakao je da je ovo završnica obilježavanja velikog jubileja, jedinstvenog na ovim prostorima, a koja je počela juče svečanom akademijom.

“Malo koje društvo se može pohvaliti sa ovoliko godina trajanja, a svi koji godinama prate naš rad zaslužili su da im se ovim večerašnjim nastupom bar djelimično odužimo”, rekao je Karlica.

On je javno pročitao odluku predsjednika bratskog Kulturno-umjetničkog društva “Semendrija” Slobodana Sedlarevića iz Smedereva da, povodom jubileja, a kao znak poštovanja za dugogodišnju saradnju i neizmjernu podršku u radu njihovog društva, dodijeli komplet nošnje za žensku pjevačku grupu Društvu iz Prijedora.

skud dr mladen stojanovic-godisnji koncert (3)Na ovom koncertu dodijeljeno je šest priznanja članovima SKUD “Dr Mladen Stojanović” koji su nagrađeni odlukom Upravnog odbora Društva.

Priznanja za doprinos ugledu i razvoju Društva, a prema dužini igračkog, pjevačkog i sviračkog staža, dobili su Ognjen Radišić, Nebojša Kuruzović, Boris Šipovac, Bojana Lakić, Boško Bokan i Slađana Knežević.

Na repertoaru ovog koncerta našle su se igre iz Glamoča, Krajine i sa Kozare, te igre iz Srbije od vlaških predjela do Kosova i Metohije.

Gosti slavljenika bili su Vokalna grupa “Knešpolje” iz Knežice i Vokalna grupa Akademskog društva “Novi Beograd” iz Beograda koji su osim velikog aplauza publike dobili i zahvalnice za učešće u ovom koncertu.

SKUD “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora broji oko 500 članova, a osim folklornih sekcija raznih uzrasta, ima i svoj orkestar, žensku i mušku vokalnu grupu te tamburaški orkestar.

Na njihovom repertoaru je 50 koreografija za koje imaju kompletne narodne nošnje.

Obilježavanje ovog vrijednog jubileja biće završeno sutra, kada će od 17:00 časova biti održana repriza večerašnjeg koncerta za koji se danima tražila karta više.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

skud dr mladen stojanovic-godisnji koncert (4) skud dr mladen stojanovic-godisnji koncert (2) skud dr mladen stojanovic-godisnji koncert (5) skud dr mladen stojanovic-godisnji koncert (6) skud dr mladen stojanovic-godisnji koncert (7)