ugovori opec (2)Predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srspke i grada Prijedora potpisali su danas ugovore s budućim korisnicima devet stambenih jedinica po principu “ključ u ruke” u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda /OPEC/.

Savjetnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Ivo Kamenjašević rekao je da je OPEC program kreditno zaduženje od sedam miliona dolara od čega Republici Srpskoj pripada 3,3 miliona dolara za 17 lokalnih zajednica.

“Danas smo potpisali ugovore vrijedne 220.000 KM za sedam hrvatskih i dvije srpske porodice”, kazao je Kamenjašević novinarima u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da će stambeni objekti biti obnovljeni u naredna tri mjeseca i da će devet korisnika iz kategorija povratnika i raseljenih lica nakon 20 godina riješiti svoja stambena pitanja.

ugovori opec (1)“Ovo je samo jedan od programa kroz koji mi na nivou BiH, Republike Srpske i grada Prijedora rješavamo stambene probleme izbjeglica, raseljenih lica i povratnika. Imamo još dva – tri srodna programa kroz koje se očekujemo rješevanje tih problema, uključujući i zatvaranje kolektivnih smještaja koji ovdje i dalje postoje”, dodao je Pavić.

U okviru OPEC-a 1. aprila u Prijedoru su potpisani ugovori vrijedni 400.000 KM za 14 korisnika Bošnjaka koji će na ovaj način riješiti svoja stambena pitanja.

SRNA