sloboda ng-omarska-prijateljskaU prijateljskom odmjeravanju snaga u Dobrljinu novogradska Slooda je u otvorenoj igri oba rivala savladala Omarsku sa 4:2.

Prvoligaš Republike Srpske je sa dva gola Mirze Mustedanagića, u 25. i 32.minuti prvo poluvrijeme riješio u svoju korist sa 2:0.

Domaći su mogli povisiti prednost u 70.minuti, ali Aleksandar Vojnović nije iskoristio jedanaesterac, pošto je promašio okvir gola.

Drugoplasirani tim drugoligaškog „Zapada“ smanjuje vođstvo protivnika na 2:1, pošto je Nemanja Malešević, koji je nekada branio boje „crvenih“ sa stadiona „Mlakve“ u 77.minuti savladao golmana Slobodana Majkića.

Ipak, pogocima Marka Ćulibrka u 80. i Vojnovića u 87.minuti polufinalista Kupa Republike Srpske osigurao je trijumf, a Bojan Romanić je u 89.minuti samo ublažio poraz gostiju.

Šef stručnog štaba Slobode Slaviša Božičić i njegov kolega sa klupe Omarščana Milenko Vuleta nisu bili u prilici da provjere sve kandidate za prvi tim, ali su bili zadovoljni onim što su njihovi izabranici pokazali u prvoj provjeri ekipa starih sportskih prijatelja.

Sloboda(NG)-Omarska 4:2(2:0)

Dobrljin
Stadion FK Slaven
Gledalaca: 30
Sudija: Duško Puvača (Novi Grad)
Strijelci: Mustedanagić u 25. i 32., Ćulibrk u 80. i Vojnović u 87. za Slobodu, a Malešević u 77. i B.Romanić u 89.minuti za Omarsku

SLOBODA:
Krupić, Popović, S.Gaćeša, Žujić, Vojnović, Mešić, Mijić, Jovanović, Mustedanagić, Ćulibrk, Brkić
Igrali su još: Majkić, Ljubišić i Đ.Gaćeša

OMARSKA:
Begović, N.Nišević, Višić, D.Nišević, Malešević, Grahovac, Zdjelar, Pađen, B.Romanić, Panić, Vujković
Igrali su još: Ritan, Zgonjanin, Stanojević, B.Rosić

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska