szs-davidovici1Kao i prethodnih godina, u okviru Božićne akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, mnoštvo Prijedorčana se organizovalo i prikupilo 530,70 KM kako bi pomogli najugroženije višečlane porodice sa Prijedorske regije. Pomognute su porodice Marjanović, Zdjelar, Vučković i Davidović. Porodicama je uručena pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica i paketa higijene, a najmlađe smo obradovali novogodišnjim paketićima. Ukupna vrednost pomoći iznosila je 493 KM.

Porodice Marjanović, Zdjelar, Vučković i Davidović smo pomagali u nekoliko navrata u našim prethodnim akcijama. Marjanović Dragan i njegova supruga Mira izrodili su desetero prelepe dece: Nenad (3), Svetlana (5), Predrag (8), Željko (10), Dragan (13), Jelena (15), Željka (16), Marinko (17), Suzana (19), i Dragana (23). Marjanoviće smo ranije pomogli kupovinom zemljišta, motorne testere i paketima hrane.

Vučkoviće smo ranije pomogli kupovinom traktora, a čine ih otac Draško i supruga Bojana kao i njihovo šestoro djece – kćerke Anastasija (14), Dajana (12) i Jelena (10) i sinovi najstariji Dragan (11) i blizanci Stefan i Aleksandar (7).

szs-davidovici2Dok smo Zdjelare pomagali sa paketima hrane. Porodica Zdjelar čine roditelji Mićo i Milena i deca Željko (22) i Dragan (14), Dragana (10), Željka (7) najmlađi sin Miroslav (5). Na žalost, situacija kod Zdjelara je nepromjenjena od naših prethodnih posjeta. I dalje njih sedmoro živi u šupi od desetak kvadrata, a zbog neriješenih imovinskih odnosa oko zemljišta te nemara oca porodice, konkretna pomoć naše organizacije i dalje izostaje ovoj porodici.

Poslednja porodica koju smo obišli je porodica Davidović koju čine otac Dalibor, majka Vesna i njihovo četvoro djece: Nikolina (8), Dejan (6), Nataša (5) i Pavle (2), a kojoj je planirano da u toku Božićne akcije kupimo i traktor. Opet smo se uvjerili u neophodnost kupovine traktora porodici, jer je zbog snježnih padavina put bio neprohodan za automobile, te smo posjetu odlagali u nekoliko navrata sve dok se nisu koliko-toliko stvorili uslovi da dođemo do njih.

Ukupan trošak akcije je iznosio 493 KM, a preostali iznos od akcije će biti preusmjeren za kupovinu traktora porodici Davidović.

U akciji je ukupno prikupljeno 530,70 KM, te nekoliko paketa hrane i garderobe. Ukoliko ovom iznosu dodamo i iznos od 657,70 KM koji je prikupljen na humanitarnoj žurci održanoj u decembru 2015. godine, a koji će kompletan biti utrošen za kupovinu traktora porodici Davidović, možemo da kažemo da su Prijedorčani položili pravi ispit iz humanosti i ovim putem bi se zahvalili svim prijateljima i donatorima organizacije, te posebno za Kafe bar Kafanica, Kafe bar Sanus i Kafe bar Nostromo na svojim donacijama, i pozvali sve da i dalje, shodno svojim mogućnostima, podržavaju rad naše organizacije.

Djeca su naša budućnost!
S vjerom u Boga!

SZS Republika Srpska

szs-zdjelar szs-vuckovici szs-marjanovic szs-paketici