sportsportba-krupa-rudar prijedor (1)U prijateljskom odmjeravanju snaga na terenu sa vještačkom podlogom u Krupi na Vrbasu, domaća Krupa i Rudar-Prijedor su remizirali 2:2, a konačan rezultat su u golgeterskom smislu „skrojili“ domaći, jer su postigli sva četiri pogotka, po dva u mreži rivala i u sopstvenoj.

Prvoligaš Republike Srpske je ofanzivnije ušao u meč, ali u 9.minuti, poslije brze kontre „rudara sa Sane“ i prodora Nebojša Mrkića, koji je centrirao sa lijeve strane, visoki „štoper“ Aleksandar Vuković savladao je svog golmana Mladena Ilića za 0:1.

Samo dvije minuta kasnije Minićevu asistenciju sa desne koristi Srđan Malinović i iz neposredne blizine na prvoj stativi „matira“ nemoćnog Dalibora Kozića za 1:1.

sportsportba-krupa-rudar prijedor (2)Pojačanje izabranika nekadašnjeg trenera Prijedorčana Slobodana Starčevića, Koljić, akciju sa desne strane završio je udarcem po zemlji, ali je Kozić bio na mjestu.

U 28.minuti, na „povratnu“ loptu Nebojše Šodića naletio je Zoran Milutinović, ali je sa 18 metara tukao preko prečke.

Tri minuta kasnije pokušaj Milutinovića sa desne strane, ali Ilić se nije dao iznenaditi.

U 34.minuti po običaju agilni Obren Cvijanović je uputio loptu po zemlji sa desne strane, a Stefan Stojanov, koji je prethodno ušao u igru umesto Koljića, sa „peterca“ je pogodio cilj za rezultat od 2:1, kojim se otišlo na odmor.

sportsportba-krupa-rudar prijedor (3)U nastavku ekipa Zlatka Jelisavca, iako su Krupljani imali više loptu u svom posjedu, bila je mnogo konkretnija.

Već u 49.minuti iskusni Vedran Kantar je odlično prošao po lijevoj strani, „ušetao“ se u šesnaesterac i, pomalo izgubivši snagu, propustio priliku da donese poravnanje.

Na suprotnoj strani Stojanov u 53.minuti gađa stativu, a nakon šuta Nikole Dujakovića, istakao se čuvar mreže premijerligaša BiH Nemanja Petrović.

U 62.minuti ponovo je na sceni Kantar, koji je napravio „dar-mar“ u odbrani „plavih“, a Marković nespretno zahvatio loptu i poslao je iza leđa Jovana Kutića.

Bio je to, ispostaviće se krajnji epilog ovog zanimljivog duela, a do kraja Glišić je pokušao da donese pobjedu Krupi, kojoj je ovo bio prvi test, a sa oko 20 metara iskosa sa lijeve strane dobro je iz slobodnog udarca gađao Draško Lolić, međutim, Petrović je bio na visini zadatka.

Krupa na Vrbasu
Stadion: FK Krupa
Gledalaca: 150
Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka)
Strijelci: Malinović u 11. i Stojanov u 34. za Krupu, a Vukotić (autogol) u 9. i Marković (autogol) u 62.minuti za Rudar-Prijedor
Žuti karton: Šodić (Rudar Prijedor)

KRUPA:
M.Ilić, Minić, Vuković, Vukotić, Damjanović, Malinović, Stjepanović, Damjanović,Koljić, Ljubenović, Cvijanović
Igrali su još: Gutić, Tučić, Maksimović, Marković, Lolić, Dojčinović, Glišić, Stojanov, Dujaković, Gavrić, Mazalica

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić, Šodić, Bogdanović, Jovičić, Anđić, Milutinović, Jakupović, Radoja, Mrkić, Antonić, Kunić
Igrali su još: Petrović, Marić, Rastoka, Lajić, Pekija, Pejić, Burazor, Pušac, Kojić, Kantar, Jaćimović

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – sportsport.ba

sportsportba-krupa-rudar prijedor (4) sportsportba-krupa-rudar prijedor (5)