rudar prijedor-osvajac kupa rs (2)U drugoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema za nastavak prvenstva Premijer lige BiH, fudbaleri Rudar-Prijedora su u Krupoj na Vrbasu odmjerili snage sa domačinom, ekipom Krupe, članom Prve lige Republike Srpske.

Konačan rezultat glasio je 2:2 (2:1).

Zanimljivost vezana za ovaj susret ogleda se u činjenici da su domaći igrači postigli sva četiri pogotka na meču, ali, na njihovu žalost, dva su bila u sopstvenu mrežu.

Prijedorčani su do vođstva stigli u 9. minuti kada je nakon ubacivanja Mrkića nespretno reagovao Vukotić i savladao golmana svoje ekipe.

Domaći do poravnanja stižu dvije minute kasnije kada pogađa Malinović.

Stojanov je bio precizan u 34. minuti za vođstvo od 2:1 ekipe koju sa klupe predvodi trener Starčević, a to je ujedno bio i rezultat prvog dijela igre.

U nastavku su treneri napravili veći broj izmjena pa je opao i tempo igre.

Jedini pogodak u drugom poluvremenu bio je auto-gol Markovića u 62. minuti nakon što je loše reagovao na loptu Vedrana Kantara.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao pa je ostalo 2:2.

Narednu prijateljsku utakmicu Rudar-Prijedor igra već sutra u Banjaluci, gdje će ponovo odmjeriti snage sa domaćinom Željezničarom, članom Regionalne lige RS-grupa Zapad.

Kako je najavio trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac, u ovom susretu će dati priliku svim „novajlijama“ da pokažu šta znaju i izbore svoje mjesto u ekipi koja će pokušati da osigura opstanak u Premijer ligi BiH.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com