atv-nesreca-prikolica-pruga (1)Nesvakidašnja saobraćajna nesreća, srećom, samo sa materijalnom štetom, dogodila se juče oko 17 časova na magistralnom putu Novi Grad – Prijedor, nedaleko od Svodne.

Prikolica kamiona se otkačila, probila bankinu, sletjela i prevrnula se na prugu. Vozač Duško Mijatović priča da je, bez problema, vozio prema Prijedoru. Odjednom je čuo prasak.

“U toku vožnje sam čuo havariju, pogledao u ogledalo, vidio da je prikolica sletila. U toku vožnje nije bilo predznaka nikakvog. I ja sam iznenađen. Prevozio sam drvnu sječku za Toplanu Prijedor. Lom i gotovo”, priča Duško Mijatović, vozač kamiona.

atv-nesreca-prikolica-pruga (2)Duško je prošao bez povreda. Odmah je pozvao policiju, stigli su i predstavnici Željeznica. Saobraćaj se naizmjenično propuštao na tom dijelu puta.

Prema nezvaničnim informacijama ATV-a, uzrok prevrtanja prikolice sa magistralnog puta na prugu mogla bi da bude tehnička neispravnost kamiona.

Sve će da bude jasnije nakon uviđaja. Stigla je i dizalica koja je podigla prikolicu sa pruge.

Tada je ponovo krenuo i željeznički saobraćaj. Zbog udesa, dvije kompozicije voza su stajale, jedna lokalna za Novi Grad, druga međunarodna za Zagreb.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL

atv-nesreca-prikolica-pruga (3)