eltatv-kantar2Životna priča porodice Kantar iz Prijedora koju je ELTA 1 HD televizija emitovala u emisjiji “Pod istragom” gotovo nikoga nije ostavila ravnodušim. Pomoć Mari i Radovanu, čiji sin Dragan boluje od Kronove bolesti ponudili su i u Fondu zdravstvenog osiguranja.

U Fondu zdravstvenog osiguranja Srpske tvrde da im se porodica Kantar iz Prijedora nikada nije obratila za pomoć. Za njihov težak život i bolest koja je zadesila sina Dragana saznali su putem naše televizije. Kontaktirali su ih i upoznali sa pravima koja imaju iz oblasti obaveznog zdravstvenog osiguranja, ali i sa posebnim pravima koja ostvaruje Dragan, koji boluje od Kronove bolesti.

Mara Kantar, koja i sama boluje od tumora ispod jetre i muku muči sa benom na vratu, kaže da će joj pomoć koju su joj ponudili u Fondu zdravstvenog siguranja dobro doći. Priznaje da nije bila upoznata sa svojim pravima.

Porodica Kantar živi ili bolje reći preživljava radeći sezonske poslove, kojih je sve manje. Primorani su da prodaju stvari iz kuće kako bi imali za hranu.

Zato i ovaj put apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu koliko mogu.

ELTA TV