mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (1)Nakon 53 odigrane utakmice završeno je 33. izdanje tradicionalnog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu za mlađe kategorije „Mladost 2016“.

Iako su finalni susreti uglavnom igrani „na rezultat“, vidjelo se da mladi Prijedorčani znaju igrati mali fudbal.

Završni dan otvorili su predpioniri ekipa Picerija OK i Down Town, koji su većinom članovi mlađih kategorija Rudar-Prijedora.

Iako su bili „blagi“ favoriti igrači Picerije OK nisu to pokazali na terenu, naročito u prvom dijelu igre, kada su „gosti“ bili mnogo bolji i samo su ih sreća (dvije pogođene prečke) i golman spasili da ne prime gol.

„Domaći“ se „bude“ u nastavku igre, stvaraju prilike, ali igrači ekipe Down Town pogađaju i stativu.

Ipak, do kraja nije bilo pogodaka pa se pristupilo izvođenu penala (sedmeraca) u čemu su više sreće i koncentracije imali igrači ekipe Picerija OK, pa su rezultatom 3:2 ostvarili trijumf na turniru.

mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (2)Jedini finalni susret koji je odlučen u regularnom toku bio je onaj u konkurenciji pionira gdje su se sastale ekipe Hit Taxi i Picerija OK.

Poveli su „domaći“ preko Dejanovića da bi golom iz slobodnog udarca izjednačio Kaurin.

Ekipa Hit Taxi, koja je do finala ostvarila sve pobjede, ponovo dolazi do prednosti nakon što je siguran bio Marmat, ali se „gosti“ ne predaju.

Pokušali su mladi fudbaleri ekipe Picerija OK stići do poravnanja i izboriti penale, ali je na suprotnoj strani siguran bio golman Kačavenda pa je njegova ekipa zasluženo stigla do pobjede od 2:1.

mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (3)Treći susret posljednjeg dana turnira donio je okršaj kadeta u kome su se sastale ekipe Rudprom 1 i Lucky Pri.

Favorizovani „domaćin“ je odmah na startu meča želio pokazati svoju snagu pa je relativno lako poveo 2:0 golovima Polovine i Josipovića.

Međutim, ekipa Lucky Pri, koja je svojom borbenošću i željom za nadigravanjem osvojila simpatije publike, ni ovaj put se nije predavala pa je golovima Duška Majkića krajem prvog i početkom drugog dijela igre stigla do izjednačenja.

Pokušali su fudbaleri Rudproma 1 stići do novog vođstva ali su „gosti“ bili dovoljno čvrsti da ne dopuste pogodak u svojoj mreži.

Imali su čak i priliku da u potpunosti preokrenu rezultat u regularnom dijelu ali je golman Kačavenda bio „na visini zadatka“, pa se pristupilo izvođenju „sedmeraca“.

Breme favorita bilo je, po svemu sudeći, preveliko za igrače Rudproma 1 pa su promašili dva penala dok su igrači ekipe Lucky Pri bili sigurni pa su pomalo neočekivano, ali potpuno zasluženo slavili u kadetskoj konkurenciji.

mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (4)Finalna utakmica kod juniora između ekipa Rudprom i Caffe Obala trebala je biti „šlager“ večeri.

Tako je i bilo u uvodnim minutama susreta, pa su „gosti“ na početku poveli golom Stefana Stojića, ali „domaći“ uskoro dolaze do poravnanja preko Milakovića.

Do kraja prvog dijela smjenjivali su se pokušaju obje ekipe da dođu do prednosti, bilo je lijepih akcija i atraktivnih poteza, ali golmani Vlačina i Dragić bili su sigurni.

Kada se u drugom poluvremenu očekivalo da se nastavi tempo sa početka meča, igrači obje ekipe su „stali“ na loptu i donekle usporili igru, ne želeći da prime gol.

Bilo je i u nastavku nekoliko prilika, ali ne toliko onih dobrih akcija koje su krasile igrače Rudproma i Caffe Obala u prethodnoj fazi turnira, pa je ostalo 1:1 i pobjednika su odlučivali penali (sedmerci).

Kao i u polufinalu, junak na strani ekipe Caffe Obala bio je golman Dragić koji je u trećoj seriji odbranio udarac kojim je Rudprom mogao doći do titule, a potom i nekoliko trenutaka kasnije još jedan pa je njegovoj ekipi pripala titula pobjednika u konkurenciji juniora.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

ZAVRŠEN TURNIR „MLADOST 2016“: PENALI ODLUČIVALI POBJEDNIKE – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=39943

mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (5) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (6) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (7) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (8) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (9) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (10) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (11) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (12) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (13) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (14) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (15) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (16) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (17) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (18) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (19) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (20) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (21) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (22) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (23) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (24) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (25) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (26) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (27) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (28) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (29) mladost 2016-finalni susreti-izvjestaj (30)