rtpd-zetvaŠef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede grada Prijedora Tatjana Marić pozvala je poljoprivredne proizvođače iz poplavljenih područja da sutra (10. juna), eventualno prekosutra, preuzmu određene količine sjemenskog kukuruza u svojim mjesnim zajednicama.

– Sjemenski kukuruz će se dijelti onim korisnicima kod kojih je komisija za procjenu šteta u toku prethodne dvije nedjelje izvršila obilazak i evidentirala štetu na površinama pod kukuruzom – rekla je Marićeva.

U Tukovima korisnici trebaju biti kod mjesne zajednice u 8.30, u Rasavcima kod Doma u 9, a za područje Brda na Hambarinama, kod Doma, u 10 sati. Korisnici iz Gaćana, Pejića i Miljakovaca trebaju da budu kod Kamenorezačke radnje „Jeftić“ u 12 časova, u Donjoj Marićkoj kod doma u D. Marićkoj u 13 časova, a u Brezičanima kod Doma u 15 časova.

– Normativ su 4 vreće po 25.000 zrna za jedan hektar s tim da će korisnici koji su imali manje površine i manje štete dobiti srazmjerno manju količinu kukuruza – rekla je Tatjana Marić i dodala da će prigradska naselja: Gomjenica, Raškovac, Čejreci i Ćela kao i sela: Volar, Cikote, Jugovci, Orlovača i Garevci sjemenski kukuruz preuzimati u skladištu „IMI tranzita“ u „Celpaku“.

RTV Prijedor