srna-izlozba-oci pune svjetla (3)Ovogodišnja sezona u prijedorskoj “Galeriji 96” započela je sinoć otvaranjem izložbe slika Aleksandre Horvat iz Sremske Mitrovice i Dragane Jokić iz Beograda pod nazivom “Oči pune svjetla”.

Direktor galerije Tihomir Ilijašević istakao je da upravo naziv izložbe dočarava ideju organizatora ove likovne postavke da bojom razbije sivilo prijedorskih januarskih dana.

“Naše gošće, izuzetne umjetnice kojima su boje u srcu i duši bogatim koloritom svojih slika, obojiće našu čuvenu, prijedorsku maglu i poslijeprazničnu depresiju”, rekao je Ilijašević.

Slikarka Aleksandra Horvat, koja je rodom iz Sremske Mitrovice, a već 18 godina živi u Šapcu, gdje radi u Školi primenjenih umetnosti, istakla je da je njena i Draganina želja već dugo bila da organizuju zajedničku izložbu.

srna-izlozba-oci pune svjetla (1)“Prijedor i ovako divna galerija idealna su prilika za to i ovde izlažem ulja na platnu različitih formata i crteže, a zajednička nam je nit da godinama volimo boje”, navela je Horvatova.

Dragana Jokić iz Beograda rekla je da je prvi put u Prijedoru i da je sa koleginicom sa radošću došla da se predstavi ovdašnjoj publici i to uglavnom uljima na platnu većih formata.

“Na taj način naši radovi čine jednu celinu kroz koju smo kroz 30 slika htele da prikažemo boju kako je mi vidimo i na naš način”, navela je Jokićeva.

NJihova izložba će biti otvorena do 22. februara.

Osim likovnog, sinoć je u “Galeriji `96” započeo i ovogodišnji muzički program koncertom vrhunskih džez muzičara “Lili Sađil” – džez trija iz Beograda, koji su mnogobrojnoj publici donijeli ritam i zvuke “Nju Orlijens džeza”.

SRNA

srna-izlozba-oci pune svjetla (2) srna-izlozba-oci pune svjetla (4)