vrtic radost-donacija (1)Direktor Dječijeg vrtića “Radost” Prijedor Dušanka Božić uručila je danas predstavnicima dviju poplavljenih škola u Prijedoru 2.847 KM prikupljenih na prodajnoj izložbi dječijeg stvaralaštva “Kad se male ruke slože”.

“Najbolji kupci bili su naši roditelji i mi im se zahvaljujemo. Znali su da taj novac ide od djece djeci. Znamo da će škole to iskoristiti na najbolji mogući način”, rekla je Božić na konferenciji za novinare.

Osim ove humanitarne akcije, u Dječijem vrtiću “Radost” u toku je prikupljanje novčane pomoći za vrtiće u Republici Srpskoj postradale u poplavama na inicijativu roditelja čija djeca pohađaju ovu predškolsku ustanovu.

“Pomoć je potrebna vrtićima u Čelincu, Doboju, Šamcu i Bijeljini. Do petka, 13. juna u 15.00 časova roditelji daju novac vaspitačima u skladu sa svojim mogućnostima, o čemu ćemo po okončanju akcije takođe informisati javnost”, kazala je Božić na opštem roditeljskom sastanku organizovanom u povodu ove akcije.

Za obnovu poplavljene područne škole u Gomjenici, koja pripada Osnovnoj školi /OŠ/ “Branko Ćopić” potrebno je 35.000 KM, a za područnu školu u Tukovima, koja pripada OŠ “Dositej Obradović”, 22.120 KM.

vrtic radost-donacija (2)Direktor OŠ “Branko Ćopić” Sanja Munjiza rekla je da područna škola u Gomjenici ima 98 učenika u ovoj školskoj godini i da će ih u idućoj školskoj godini imati više od stotinu.

“Mislim da je to najveće područno odjeljenje u Republici Srpskoj, pogotovo kada znamo da neke centralne škole nemaju toliko učenika. U iduću školsku godinu upisali smo dva odjeljenja prvačića, što je više prvačića nego ikad dosad”, kazala je Munjiza.

Od kada su 16. maja poplavljena područna odjeljenja u Gomjenici i Tukovima, njihovi đaci nastavu pohađaju u centralnim školama uz organizovan autobuski prevoz za učenike koji finansira gradska uprava. Iz gomjeničke škole putuje 98 đaka, a iz tukovljanske 52 osnovca nižih razreda.

SRNA