turisticka organizacija prijedor-sajam turizma bec (1)U periodu od 14. – 17. januara u glavnom gradu Austrije Beču održan je Međunarodni sajam turizma – Ferienmesse. Turistička organizacija grada Prijedora je uzela učešće i na zajedničkom štandu Turističke organizacije Republike Srpske predstavila ponudu i potencijale grada Prijedora.

Turističku ponudu gradova, nacionalnih parkova, zimskog, zdravstvenog, banjskog, avanturističkog, kulturnog i turizma u prirodi, kao i tradicionalne etno i gastro proizvode iz Republike Srpske, pored republičke turističke organizacije i Turističke organizacije Prijedora, predstavile su Turistička organizacija grada Banja Luka i opštine Laktaši, kao i seosko domaćinstvo “Banjac” iz Kozarske Dubice koje je obezbjedilo i degustaciju vina iz svog domaćinstva te banja „Kulaši“ iz Prnjavora.

Prostor na sajmu obezbjedilo je Predstavništvo Republike Srpske u Beču, i na taj način dalo veliku podršku u predstavljanju turizma RS na austrijskom tržištu.

Republika Srpska se četvrtu godinu zaredom predstavlja na sajmu koji je jedan od najznačajnijih u Evropi i koji okuplja preko 780 izlagača iz preko 70 zemalja svijeta, a posjetilo ga je oko 150.000 posjetilaca.

Turistička organizacija Prijedor

turisticka organizacija prijedor-sajam turizma bec (2)