mali trgVećina Prijedorčana julijansku Novu godinu dočekala je kući, manji broj u ugostiteljskim objektima, a doček na otvorenom, koji je ranije organizovala Svetosavska omladinska zajednica Prijedor, izostao je već četvrtu godinu.

Povodom pravoslavne Nove godine, u hramovima je u ponoć služen moleban.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor nisu zabilježili krivična djela i narušavanje javnog reda i mira, a dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

Hitnu pomoć u posljednja 24 časa zatražilo je 49 pacijenata, a intervencija zbog upotrebe alkohola ili pirotehničkih sredstava nije bilo.

Prijedorski vatrogasci imali su jednu intervenciju na električnom kablu u Bišćanima, a u porodilištu prijedorske bolnice tokom protekle noći nije rođena nijedna beba.

Za organe lokalne samouprave, republičke organe i organizacije, javna preduzeća i ustanove, i druge koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru, danas je neradni dan.

Privredni subjekti, pravna lica i preduzetnici koji su registrovani na području Prijedora, mogu raditi u skladu sa svojim internim aktima.

Tekst – SRNA
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com