srna-paketici za kosovo i metohijuČlanovi Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije odvezli su danas za Kosovo i Metohiju oko 1.100 paketića za djecu na tom području, koje tradicionalno svake godine uručuju kao vid pomoći iz Republike Srpske.

Akciju prikupljanja paketića pomogla je i opština Šamac, koja je za bratsku opštinu Lipljan obezbijedila 1.000 evra za 200 paketića.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da ove godine kao i proteklih godina, Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije i njihovo udruženje, uz dolazak djece sa Kosova u Srpsku, organizuju i podjelu paketića srpskom narodu i djeci na Kosovu i Metohiji.

Arlov je naveo da su djeca iz Osnovene škole “Jovan Cvijić” iz Brezičana kod Prijedora obezbijedila 386 paketića, od kojih 260 ide za istoimenu osnovnu školu u Zubinom Potoku.

Prema njegovim riječima, paketići su obezbijeđeni za enklave na jugu Kosova i Metohije, Osojane, Klina, Banje, Suvo Grlo, Velika Hoča, Novo Brdo, Lipljan i djecu koja se liječe u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

rtrs-os jovan cvijic-paketici“To je gest Republike Srpske koji preko našeg odbora traje godinama”, istakao je Arlov, zahvaljujući opštini i školama u Šamcu i Prijedoru, te Novoj banci, Šumama Srpske, hidroelektrani, termoelektrani i rudniku Gacko Bočac, Tržnici Banjaluka, Auto-moto savezu Republike Srpske, Udruženju Srba “Vuk Stefanović Karadžić” iz Trsta i “Čistoći” Banjaluka, te brojnim građanima Srpske koji su se uključili u ovu akciju i pomogli.

On je dodao da će akcija biti nastavljena i narednih godina s ciljem da se ljudima na Kosovu i Metohiji pokaže da je Srpska sa njima.

“Zahvaljujem RTRS koja više godina pomaže da dopremimo kontigent paktića na Kosovo i Metohiju, te direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću koji će nam obezbijediti da nesmetano pređemo granicu u Srbiju”, dodao je Arlov.

Zamjenik načelnika Šamca Milan Nikolić istakao je da je ova opština još jednom pokazala humanost sa ciljem da narod na Kosovu živi u miru i slobodi.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Lazar Blagojević rekao je da pomoć koju su oni prikupili ide u opštinu Lipljan za učenike Osnovne škole “Braća Aksić”, za djecu koja su boravila u Šamcu ljetos, a preostali dio paketića za ostalu djecu.

SRNA