rtrs-skijanje-idealni uslovi na kozariVrijeme praznika mnogi su iskoristili za boravak na planinama, a Kozara nudi idealne uslove za odmor i skijanje.

I ove godine godine u Ski centru na Kozari sve je spremno za zimske radosti, ski staza je otvorena prije dva dana.

Početak skijaške sezone obradovao je zaljubljenike u zimske sportove, a na Kozari je organizovano i noćno skijanje za profesionalne skijaše, ali i početnike.

Ski lift na stazi dugoj 800 metara radi svakodnevno, a dnevno skijanje košta 10 KM, dok je noćno 13 KM.

Prijedorčani i skijaši iz okolnih gradova koji su se zatekli na skijanju kažu da su ove cijene pristupačne i svakako jeftinije nego u poznatim ski centrima.

Ove sedmice očekuje se i početak rada male staze koja je produžena za 60 metara.

Instruktor skijanja Željko Batoz kaže da su u prijedorskom skijaškom klubu uspjeli da urede malu dječiju stazu na kojoj je postavljen novi vertikalni transport, a i staza je produžena.

Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”, rekao je da su se pripremili za početak zimske sezone i da su svi parkinzi na Mrakovici i putne komunikacije očišćeni na vrijeme, a skijalište je počelo da radi prvog dana nakon snježnih padavina.

Nadležni se nadaju da će se i ove godine ponoviti prošlogodišnja zimska sezona od 52 skijaška dana ili bar da snježna idila potraje do kraja januara.

RTRS