policajac u akcijiPolicijskoj stanici Prijedor 1 od strane policijskog službenika, 31.12.2015. godine oko 15,00 časova, prijavljeno je da je u Ulici akademika Jovana Raškovića, grad Prijedor, izvršena „Teška krađa“ na štetu lica M.Č. iz Prijedora.

Naime, nepoznati počinilac je neopaženo prišao iza leđa oštećenog lica, koje se nalazilo ispred kioska u navedenoj ulici, te tom prilikom je iz ruke oštećenog istrgnuo novčanicu u apoenu od 100 KM, i trčeći se udaljio u nepoznatom pravcu.

Policijski službenik koji je obavljao službene poslove i zadatke te se nalazio blizu mjesta izvršenja krivičnog djela, odmah po uočavanju da je izvršeno krivično djelo trčeći se uputio za osumnjičenim, kojom prilikom je uz pomoć jednog građanina u Ulici Veselina Masleše, stigao osumnjičenog te ga lišio slobode.

U službenim prostorijama utvrđeno da se radi o licu inicijala S.D. (1992) iz Prijedora.

Nad osumnjičenim izvršena kriminalistička obrada kojom prilikom je utvrđeno da je isti počinio krivično djelo za koje se sumnjiči, a kod istog pronađena i oduzeta novčanica koja je otuđena prilikom izvršenja krivičnog djela.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu.

CJB Prijedor
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com