atv-alkotestKo bude vozio pijan, a naleti na patrolu prijedorske policije, završiće u sobi za triježnjenje koja, već neko vrijeme, postoji u zgradi Centra javne bezbjednosti.

Sistem je jednostavan – ako se utvrdi prisustvo alkohola, vozač prelazi u policijsko vozilo i ide u famoznu sobu. U njoj nema bog zna šta da se vidi. Može se sjesti, leći, toplo je, može doći i posjeta ali se mora ostati do otriježnjenja. Nekad zna da bude i gužva.

“Na području Centra ima devet takvih prostorija i uglavnom se u prostorije smještaju kad su pojačane aktivnosti, kad se popuni kapacitet tih prostorija mi smjestimo lica koja se agresivinije ponašaju u te prostorije, a ostala lica za koja nema mjesta držimo u drugim službenim prostorijama pod nadzorom policije”, izjavio je Dragan Milojica, načelnik Sektora policije CJB Prijedor.

I treba tako, kažu Prijedorčani. Saobraćajke, najčešće, uzrokuju pijani vozači pa, kako rekoše, mora nekako da im se stane u kraj.

Za 11 mjeseci prošle godine, sobe za triježnjenje ugostile su 793 lica, i starih i mladih koji su imali jedan, i više od jednog promila alkohola u krvi. Problema, kažu u policiji, nije bilo. Zato su se naslušali raznih izgovora od pijanih vozača.

“Uglavnom kažu ‘nisam toliko popio’, ‘nije to toliko’, ‘nije ispravan uređaj’ ili tako nešto”, kaže Milojica.

Slično je govorio i vozač koji je ostao zapisan kao neslavni rekorder. Naduvao je skoro tri promila i ostao začuđen kad mu je pokazano koliko je, zapravo, pijan. Nakon deset minuta već je mirno spavao u sobi za triježnjenje.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL