komemoracija-miroslav turnsek (1)U Prijedoru je danas održana komemorativna sjednica povodom smrti direktora Fabrike keksa “Mira” Miroslava Turnšeka.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić napomenuo je da se dobro poznavao sa Turnšekom i da je svaki njihov susret bio nastavak nekog ranije vođenog razgovora.

“Ostaće njegovo djelo i ono što je radio i uradio u našem Prijedoru, i u privredi i u društvenom i političkom životu”, istakao je Pavić u obraćanju prisutnima i dodao da se takvi ljudi ne zaboravljaju.

Predsjednik Upravnog odbora prijedorske “Mire” Marica Vidaković kaže da je fabrika pod vođstvom Turnšeka postala jedna od najboljih u Republici Srpskoj i da je njegova prerana smrt veliki gubitak za porodicu, privredu grada i regiona, preduzeće i grupaciju “Kraš”, čiji je član Fabrika keksa “Mira”.

Dugogodišnji direktor “Mire” preminuo je 31. decembra u 70. godini u Rijeci gdje će biti i sahranjen u utorak, 5. januara.

U Fabrici keksa “Mira” biće organizovan prevoz za sve zainteresovane građane Prijedora koji budu željeli da prisustvuju Turnšekovoj sahrani.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

komemoracija-miroslav turnsek (2) komemoracija-miroslav turnsek (3) komemoracija-miroslav turnsek (4) komemoracija-miroslav turnsek (5) komemoracija-miroslav turnsek (6)