kino kozara-paketici-neven (1)Javna ustanova Centar za prikazivanje filmova Prijedor u saradnji sa Udruženjem roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Neven” priredila je danas projekciju crtanog filma i podjelu paketića za djecu članova ovog udruženja.

“Za 35 djece iz ovog udruženja besplatno smo prikazali crtani film u 3D formatu `Smotanko i Trapavko` i svima smo podijelili novogodišnje paketiće koje smo obezbijedili iz vlastitih sredstava”, rekla je direktor kina “Kozara” Safira Karahodžić.

Ona je dodala da je većina ove djece danas prvi put bila u bioskopu i da su prvi put gledala crtani film u 3D tehnologiji.

kino kozara-paketici-neven (2)“To su djeca kojima je tako malo potrebno da budu srećna i zadovoljna. Jedno mi je dijete reklo: teto, volim te do srca, a jedno je prilikom podjele naočala za 3D reklo da mu nisu potrebne naočare, da dobro vidi. Što se u narodu kaže, ovoj je djeci sevap darivati”, dodala je Karahodžić.

Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Neven” bori se s finansijskim problemima s ciljem da održi dnevni centar u kojem borave djeca.

Po završetku specijalne škole štićenicima ovog centra prestaje svaki socijalni kontakt i stoga je neophodno da imaju mjesto za druženje i aktivnosti i po završetku škole da bi se osjećali da su dio društva i da ne bi ostali trajno izolovani.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com