kad se male ruke sloze (1)Dječiji vrtić “Radost” danas je na malom gradskom trgu priredio prodajnu izložbu dječijeg stvaralaštva od čega je prihod namijenjen poplavljenim školama.

Direktor Dječijeg vrtića “Radost” Dušanka Božić rekla je da ova predškolska ustanova već četvrtu godinu organizuje ovakve prodajne izložbe kako bi sugrađanima pokazala šta sve djeca mogu, a da će sva sredstva pokloniti osnovnim školama “Dositej Obradović” i “Branko Ćopić” čija područna odjeljenja su postradala u poplavama.

“Koliko god da skupimo, važan je gest i mi idemo na to da djecu učimo humanosti, kao što ih uče i roditelji, da prepoznaju tugu, žalost i nesreću i da pomognu u takvim situacijama jer pomažući drugima pomažemo i sebi”, kazala je Božić novinarima u Prijedoru.

Ona je navela da vrtić ima veliki broj segmenata i aspekata rada i da o tome najviše znaju roditelji, ali da je manifestacija poput današnje prilika da se građanstvo upozna sa dijelom toga rada i da vidi šta sve mogu dječija mašta i stvaralaštvo.

“Ovo je naša redovna aktivnost koju upriličimo u ovo doba godine da građanima pokažemo svu tu ljepotu. Od raznih materijala, uglavnom odbačenih ili recikliranih, djeca prave predmete ili ih ukrašavaju dajući im jednu novu dimenziju. To je nerocjenjivo, predmeti nemaju cijenu, ali ne dajemo ni u bescijenje”, poručila je Božić.

U današnjoj manifestaciji “Kad se male ruke slože” učestvovali su mališani i vaspitači svih srednjih i starijih vrtićkih grupa izloživši ukrasne i korisne predmete koje su u vrtiću pravili zajedno sa vaspitačima.

SRNA
kad se male ruke sloze (2) kad se male ruke sloze (3) kad se male ruke sloze (4) kad se male ruke sloze (5) kad se male ruke sloze (6) kad se male ruke sloze (7) kad se male ruke sloze (8) kad se male ruke sloze (9)