ofk brdoOFK Brdo u posljednjem ovosezonskom predstavljanju pred svojim simpatizerima, ali zbog štete nanijete poplavama, umjesto na svom stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama, na „Poljani“ prijateljskog kluba OFK Berek 1975, u 29.kolu prvenstva Regionalne lige RS grupa Zapad remizirali su protiv Potkozarja 2:2.

Ekipa trenera Enesa Fikića, koja se nalazi na osmom mjestu i već je davno ostvarila željeni cilj opstanak, bez većih opterećenja ušla je u susret, a činjenica da je golman rivala Veso Sajić i pored dva primljena pogotka ponio epitet najboljeg aktera govori da igrom nije razočarala, naprotiv, samo je, poslije mnogo dobrih akcija, nedostajalo koncentracije u završnici.

Pratili su je pehovi da primi golove sopstvenim greškama, kada se to najmanje očekivalo, a prvi kiks je uslijedio već u 6.minutu dok je još trajalo početno terensko ispitivanje snaga.

Dragan Marjanović je izveo „skraćeni korner“ sa desne strane, lopta glavom upućena od Rada Lakića, završila na „drugoj stativi“, gdje je ostao usamljen Ognjen Perišić i sa svega nekoliko metara nije mu bilo teško da pogodi cilj za 0:1.

U 16.minutu kapiten domaćih Dino Dedić sa oko 20 metara gađa donji lijevi ugao Sajića, koji brani, a tri minuta kasnije osujetio je i pokušaj Damira Gredelja.

Još jednom je Dedić dobro ciljao, ovoga puta donji desni ugao Sajića, čuvar mreže tima iz Aleksandrovca odbio je loptu, a ofanzivni Denis Kazaferović tukao oštro po zemlji, ali je lopta otišla kraj stative.

Pred odlazak na odmor, u 44.minutu, Armin Mešić je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Gredelj pokušao glavom, ponovo u protivničkog golmana, te je rezultat ostao nepromijenjen.

Silovito su „brđani“ krenuli u drugom poluvremenu. U dva navrata Gredelj je tukao, a odlični Sajić je ponovo nesavladiv.

U 54.minutu Asmir Brkić se veoma dobro izborio „fintom“ za dobru poziciju za šut, ali sa sedam-osam metara iskosa sa lijeve strane poslao je loptu kraj gola.

Kada je gol gostiju „visio u vazduhu“, neočekivano u 63.minutu jednu „dubinsku loptu“ Muamer Čaušević u „srcu šesnaesterca“ ne uspijeva da primiri, već je prepušta do Nikole Pribjegovića, koji koristi taj poklon i šalje loptu u mrežu nemoćnog Jadranka Vidovića za 0:2.

Ipak, nije taj gol obeshrabrio ekipu iz Hambarina. U 70.minutu Sajić iz blizine brani udarac Mešića, ali se na pravom mjestu našao Brkić i smanjio na 1:2.

Samo četiri minuta kasnije na centaršut Gredelja sa ljeve strane, reaguje „nebeskim skokom“ Bojan Đurkić, koji je prešao u napad i glavom donosi izjednačenje.

Dva minuta kasnije Gredeljov šut zaustavlja Sajić, u 78.minutu Almir Brdar tuče kraj gola, a u 81.minutu Brkić je zakasnio da vrhom kopačke skrene sjajno degažiranu loptu golmana Vidovića.

OFK Brdo i pored stalne inicijative do kraja nije postiglo treći pogodak, ali zaslužuje sve pohvale za ono što je postiglo u ovom prvenstvu, ako se zna da je ovaj klub osvojio i Kup grada Prijedora.

Kuriozitet utakmice predstavlja činjenica da nije bilo nijedne izmjene. Dok su gosti došli sa samo 11 igrača, domaći su imali dvojicu na klupi ali ih trener Fikić nije uvodio u igru.

OFK Brdo-Potkozarje 2:2(0:1)

Stadion „Poljana“ Prijedor
Gledalaca: 50
Sudija: Mišo Mačkić (Banja Luka) 6
Strijelci: Brkić u 70. i Đurkić u 74. za OFK Brdo, a Perišić u 6. i Pribjegović u 60.minuti za Potkozarje
Žuti kartoni. Gredelj (OFK Brdo) i R.Lakić (Potkozarje)

OFK BRDO:
Vidović 6,5, Kljajić 6, Kazaferović 7, Čaušević 6, Đurkić 7, Karupović 7, Brdar 6,5, Mešić 7, Brkić 7, Dedić 7, Gredelj 7

POTKOZARJE:
Sajić 7,5, D.Lakić 6, Perišić 6,5, Cvišić 6, Marjanović 7, Milanović 6,5, Rakita 7, Dabić 6,5, Pribjegović 7, Đurić 7, R.Lakić 6

Igrač utakmice: Veso Sajić

N. Đerić