janjanin hanover (1)Pred Prijedorčaninom Slađanom Janjaninom večeras je još jedno iskušenje.

Naime, mladi bokser iz grada na Sani „ukrstiće“ rukavice sa iskusnim Mišom Nikolićem iz Srbije u njemačkom gradu Hanoveru.

Biće to borba za titulu prvaka Evrope i Interkontinentalnog šampiona u verzijama WBF i WBCA.

-Moj protivnik je iskusan borac i neću imati lagan zadatak na svom putu ka zacrtanom cilju, a to su borbe u Americi. Osim što je stariji on je i tri kilograma teži, jer se ova borba radi u srednjoj i velter kategoriji. Međutim, ja ću dati sve od sebe da ostvarim svoju 16. pobjedu – rekao je Janjanin.

Zanimljiva činjenica vezana je za ovu borbu.

U dosadašnjoj profi karijeri “afrički kralj” je ostvario 15 pobjeda, od toga čak 14 nokautom, a jedini meč koji je dobio na poene bio je upravo protiv Nikolića.

janjanin hanover (3)-Siguran sam da će moj protivnik željeti revanš za taj poraz ali ja sam maksimalno spreman i koncentrisan za borbu – istakao je Slađan, srednji od trojice prijedorske bokserske braće.

Janjanin se takođe zahvalio svojim vjernim prijateljima, Miši Šormazu i preduzeću „Limikom“, gradu Prijedoru i gradonačelniku Paviću te hotelu „Monument“ na Kozari gdje se pripremao za ovaj meč kao i organizatoru ove manifestacije Enriku Schutzeu.

Osim Slađana na večerašnjoj reviji boksovaće i njegov stariji brat Dražan koji za protivnika ima domaćeg boksera Sebastiana Lo Zita.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađan i Dražan Janjanin

janjanin hanover (4)