pirotehnikaForum za bezbjednost građana grada Prijedora i Centar javne bezbjednosti Prijedor uputili su apel sugrađanima da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava za vrijeme praznika.

“Pozivamo sugrađane i da sarađuju s policijom koja je počela obilaziti mjesta okupljanja. I ranijih godina ovi apeli imali su efekta”, rekao je inspektor CJB Prijedor i član Foruma Zoran Inđić.

CJB Prijedor najavio je danas niz predavanja u osnovnim školama o temama “Petarde nisu igračke” i “Ne postoji bezopasna pirotehnika”.

Predavanja su počela juče u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Prijedoru, a nastavljaju se danas u prijedorskim OŠ “Desanka Maksimović”, “Branko Ćopić” i “Petar Kočić”, te u OŠ “Vuk Karadžić” u Novom Gradu.

U ponedjeljak, 28. decembra, predavanja će biti održana u OŠ “Petar Kočić” u Prijedoru i “Jovan Cvijić” u Brezičanima kod Prijedora, u OŠ “Sveti Sava” u Kozarskoj Dubici i u OŠ “Sveti Sava” u Novom Gradu.

U Kozarskoj Dubici predavanja će biti održana i u utorak, 29. decembra u OŠ “Vuk Karadžić” i u srijedu, 30. decembra u OŠ “Majka Knežopoljka” u Knežici.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com