srna-prijem za ucenike os desanka maksimovic (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić organizovao je novogodišnji prijem za učenike Osnovne škole “Desanka Maksimović”, koji su bili učesnici tradicionalnih “Književnih susreta na Kozari”.

Učenici su izrazili zahvalnost za mogućnost da upoznaju pjesnike i besplatno pogledaju pozorišnu predstavu nastalu po motivima djela Branka Ćopića.

“U okviru ove manifestacije, koja ima tradiciju dugu 43 godine, obilježena je i stogodišnjica rođenja slavnog književnika Branka Ćopića i njihova je uloga da djeci pribiliže knjigu, da je djeca zavole i da djeci zavole pisce i nauče od malih nogu da je knjiga nešto vrijedno i da je knjiga najbolji drug”, rekao je Pavić.

On je dodao da je sa zadovoljstvom primio ove učenike i da se uvijek raduje ovakvim susretima sa mladim ljudima koji u eri mobilnih telefona i interneta i dalje prepoznaju tradicionalne vrijednosti i da će za takve mlade ljude uvijek biti mjesta na ovakvim kulturnim događanjima u gradu.

srna-prijem za ucenike os desanka maksimovic (2)Učenica sedmog razreda OŠ “Desanka Maksimović” Marija Pešević rekla je novinarima da su učenici ove škole željeli da u ime svih drugara gradonačelniku zahvale, jer im je omogućio druženje sa poznatim pjesnicima kao što su LJubivoje Ršumović i Mošo Odalović tokom književnih susreta i pružio mogućnost da pogledaju predstavu u kojoj je dramatizovano djelo našeg velikog pisca Branka Ćopića.

“Savjet učenika naše škole odlučio je da se zvanično zahvali radonačelniku što je podržao naše aktivno učešće na ovoj, jednoj od najvećih kulturnih manifestacija u gradu, jer knjiga je nešto što je veoma vrijedno i ljubav prema njoj nam je omogućila da se družimo sa pjesnicima i budemo dio ovih susreta”, navela je Peševićeva.

SRNA