srna-prijem mjesne zajednice (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je za svaku lokalnu vlast od izuzetnog značaja dobra saradnja sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica jer su oni spona između vlasti i građana.

“Grad Prijedor je organizovan bez opština, ali sa veoma jakim mjesnim zajednicama u kojima je upravo život. Savjeti mjesnih zajednica su taj najniži nivo vlasti odakle potiču mnoge inicijative za rješavanje problema građana”, rekao kazao je Pavić novinarima nakon novogodišnjeg prijema za predsjednike savjeta mjesnih zajednica.

On smatra da je način rada sa mjesnim zajednicama u Prijedoru dobar jer postoje regionalne kancelarije koje u svom sastavu imaju po nekoliko mjesnih zajednica i informacije sa terena stižu svakodnevno.

srna-prijem mjesne zajednice (2)“Svi planovi koje mi donosimo za određene investicije u stvari su potekli iz planova rada mjesnih zajednica, koji su često veći nego što su mogućnosti grada, ali se uvijek izdvoji ono što je moguće uraditi i tako iz godine u godinu rješavamo njihove probleme”, naglasio je Pavić.

Predstavnici mjesnih zajednica istakli su da je saradnja sa gradskom upravom izuzetna i da se sve više uvažavaju stavovi i zahtjevi iz mjesnih zajednica.

Većina je bila saglasna da predstavnici nadležnog resora gradske uprave i odbornici treba što češće da budu na terenu i upoznaju se sa problemima i potrebama mjesnih zajednica.

SRNA