cjb prijedor (1)U akciji “Falsifikat” lice čiji su inicijali Z.D. /42/ iz Novog Grada osumnjičeno je da je do radnog mjesta došlo pomoću falsifikovane diplome, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Osumnjičeno lice je kao zaposleni u jednoj javnoj ustanove u Novom Gradu pravnoj i kadrovskoj službi 2012. godine dostavilo diplomu o završenoj Višoj tehničkoj školi u Subotici sa zvanjem elektro inženjer, a ove godine lice je postavljeno za vršioca dužnosti rukovodioca jednog odjeljenja u sklopu javne ustanove.

U postupku imenovanja na mjesto šefa odjeljenja utvrđeno je da je priložena diploma iz 2012. godine o stečenom višem obrazovanju falsifikovana, odnosno da nije vjerodostojna.

Policija je danas Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv Z.D. o počinjenom krivičnom djelu falsifikovanje isprave.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad su u akciji “Falsifikat” od aprila Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli tri izvještaja protiv pet lica o počinjenom krivičnom djelu falsifikovanje isprave.

SRNA