gradonacelnik pavic-prijem-kulturno ljeto 2015 (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da gradske vlasti kulturi i kulturnim sadržajima poklanjaju veliku pažnju.

“U 90 dana Kulturnog ljeta organizovali smo više od 40 različitih manifestacija ili svaki drugi dan po jedna manifestacija svome gradu. Naročito je značajno što smo nastojali da kulturni sadržaji raznih vrsta dopru i do najudaljenijeg sela”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Na novogodišnjem prijemu za predstavnike ustanova i organizacija koje su učestvovale u Kulturnom ljetu Prijedor 2015. Pavić je rekao da su ti bogati kulturni sadržaji privukli brojne sugrađen, ali i brojne turiste koji su posjete Prijedoru u vrijeme određenih manifestacija počeli stavljati u svoje kalendare.

“Mi smo dosta učinili u rekonstrukciji i izgradnji objekata za kulturu, dosta činimo u finansiranju kulture i kulturnih institucija i moram reći da sve ono što smo budžetom planirali prema kulturnim sadržajima i institucijama smo i ispunili, što njima daje sigurnost da mogu svoje poslove završiti, da ih mogu planirati i ja se nadam i očekujem da će sigurno tako biti i ubuduće”, dodao je Pavić.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gradonacelnik pavic-prijem-kulturno ljeto 2015 (2) gradonacelnik pavic-prijem-kulturno ljeto 2015 (3)