ilustracija-tramadolPolicijski službeni Policijske stanice Kozarska Dubica, 17.12.2015. godine su u mjestu Knežica, opština Kozarska Dubica, izvršili kontrolu putničkog automobila marke „BMW“ kojim je upravljalo lice inicijala M.J. (1981), dok se na mjestu suvozača nalazilo lice inicijala D.K.(1979).

Kontrolom i pregledom vozila i lica policijski službenici su pronašli i oduzeli veću količinu tableta Tramadol, Maprotilin i Latrigil.

Daljim radom, policijski službenici su utvrdili da su lica navedene tablete neposredno prije pronalaska kupili u apotekama na području opštine Kozarska Dubica, sa falsifikovanim receptima.

Policijski službenici su 18.12.2015. godine, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i naredbu sudije Osnovnog suda Prijedor, izvršili pretres navedenog vozila kojom prilikom su pronašli 96 komada tableta Tramadol i 8 komada tableta Bensedin.

U navedenoj aktivnosti policijski službenici su ukupno pronašli i oduzeli oko 290 komada navedenih tableta koje su kupljene uz falsifikovane recepte.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv navedenih lica.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na vlasnike i radnike apoteka, da budu maksimalno oprezni prilikom prodaje ovakve vrste lijekova, te da svaki sumnjivi slučaj kupovine ovih lijekova prijave najbližoj policijskoj stanici ili da se obrate na besplatan broj telefona 122, kako bi se pravovremeno preduzele određene mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika sa ciljem sprečavanja zloupotrebe lijekova iz grupe antidepresiva.

CJB Prijedor