cjb pd-kriminalTridesetdevetogodišnja Daliborka Radulović iz Krupe na Uni osumnjičena je da je ubila svoju tek rođenu djevojčicu, saznaju “Nezavisne” od izvora bliskog policiji.

“Potom je rekla svom maloljetnom sinčiću da je rodila mrtvu bebu i dala mu kesu u koju je stavila tijelo, rekavši mu da odnese kesu u šumu”, otkriva izvor “Nezavisnih”.

Kako je saopšteno, Operativnom dežurstvu CJB Prijedor, od starne dežurnog osoblja prijedorske Opšte bolnice, prijavljeno je da se u prostorijama bolnice nalazi pacijentkinja za koju dežurni ljekar sumnja da se porodila van zdravstvenih ustanova.

“Policijski službenici CJB Prijedor su nakon zaprimljene prijave preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u Opštoj bolnici Prijedor i na adresi stanovanja pacijentkinje, kojom prilikom je utvrđeno da postoji osnov sumnje da je osumnjičena počinila krivično djelo ‘Ubistvo djeteta pri porođaju'”, saopštila je Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, te su policajci zatim pronašli i plastičnu kesu u kojoj se nalazilo tijelo novorođene bebe.

“U Zavodu za sudsku medicinu Banjaluka izvršena je obdukcija mrtvog tijela novorođenčeta, kojom prilikom je utvrđeno da je smrt novorođenčeta nastupila kao posljedica nanesenih povreda u predjelu glave”, navela je Matićeva.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka, Područna kancelarija Prijedor, protiv Radulovićeve biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Ubistvo djeteta pri porođaju.

Nezavisne novine