novi krov za mrkalje (1)Uz pomoć rodbine, komšija i prijatelja te uz podršku ljudi dobre volje porodica Vernesa Mrkalja iz Bišćana ponovo ima „krov nad glavom“.

Podsjetimo, u požaru koji je izbio u nedjelju ujutro na porodičnoj kući Mrkalja, izgorio je dio krova a na spratu kuće načinjena je materijalna šteta od oko 10.000 KM.

-Humano brdo 2010 je reagovalo odmah po saznanju šta je zadesilo ovu porodicu. Donirali smo iznos od 5.200 KM koji je iskorišten za nabavku potrebnog materijala da kuća što prije dobije novu krovnu konstrukciju i crijep. Pridružila nam se i firma „Seed“ iz Kozarca koja je donirala 400 KM te „Lim profi“ iz Bišćana koji su besplatno izveli radove na postavljanju oluka i limenih dijelova na krovu – rekao je Osman Džamastagić, koordinator ove humanitarne organizacije.

novi krov za mrkalje (2)-Hvala svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se na kuću postavi novi krov. Zbog zime i mogućih padavina je bilo najbitnije da što prije riješimo ovaj problem – kaže Vernes Mrkalj.

On se posebno zahvalio prijedorskim vatrogascima na brzoj intervenciji i gašenju požara, ali i zbog činjenice da su vodili računa kako se voda koju su koristili za gašenje slijeva van kuće, a ne u njenu unutrašnjost jer bi vjerovatno u prizemlju došlo do poplave.

U svojevrsnoj radnoj akciji postavljanja nove krovne građe i crijepa učestvovalo je 30-ak rođaka, prijatelja i komšija porodice Mrkalj.

Na licu mjesta juče smo zatekli i predsjednika Skupštine grada Prijedora, Seada Jakupovića.

On je tom prilikom potvrdio da će i Gradska uprava učestvovati u saniranju posljedica požara.

-Sa Vernesom Mrkaljem smo dogovorili da se napravi predračun potrebnog materijala za radove koji se tiču zamjene strujnih instalacija koje su zakođe izgorjele te za sanaciju kupatila. Sa gradonačelnikom je dogovoreno da se za tu namjenu izdvoji pomoć iz sredstava za održivi povratak – rekao je Jakupović.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

novi krov za mrkalje (4) novi krov za mrkalje (5) novi krov za mrkalje (6) novi krov za mrkalje (3)