prijedor-izvidjac-jesen-izvjestaj (1)Opraštajući se od svojih navijača u jesenjoj etapi prvenstva Premijer lige BiH, rukometaši Prijedora su u 14.kolu doživjeli poraz od lidera na tabeli Izviđača rezultatom 27:31(13:14).

Ipak, pružili su dostojan otpor favoritu, posebno u prvom poluvremenu, kada su i uz tri neiskorištena „sedmerca“ u 26.minuti poveli sa 12:10 i imali napad da steknu prednost od tri gola.

Uslijedila je serija gostiju od četiri uzastopna pogotka.

U nastavku, rival iz Ljubuškog za tri minuta je tri puta zatresao mrežu, a dva sa igračem manje (13:17), ali domaći se zahvaljujući odličnim odbranama golmana Bojana Babića i raspoloženom lijevom krilu Aleksandru Kaurinu u napadu, vraćaju (20:21, 41.minuta) i u potpunom „egalu“ do 52.minuta kada je bilo 24:25.

prijedor-izvidjac-jesen-izvjestaj (2)Prijedorčani se ni poslije još jednog minusa od četiri gola na isteku 54.minuta (24:28) ne predaju i „nošeni“ podrškom sa tribina stižu na 27:29.

Da su, nakon što je minut i 57 sekundi prije kraja, kada je Ante Grbavac sa penala pogodio prečku, iskoristili napad, mogli su prirediti iznenađenje.

Izviđač su do novog trijumfa vodili golman Marko Ivanković i efikasni Josip Šarac, koji je u finišu zaustavljen „flasterom“, a njihov trener Zdravko Grbavac pohvalio je sastav kluba sa imenom grada na Sani, istakavši da je, doduše i zbog slabije igre svojih izabranika, u ovom meču ih dobro namučio.

-Najteža utakmica za mene u ova dva mjeseca koliko sam u Prijedoru. Nijanse su odlučivale, a čestitam svojim igračima, jer, izuzimajući golmane, sa šestoricom u „rotaciji“ i „klincima“ na klupi, pružili su maksimum. Zahvalio bih se i publici, iako sam je očekivao u većem broju, a čestitam protivniku, koji ima mnogo širi izbor rukometaša, na korektnoj igri – rekao je trener Prijedora Saša Babić.

prijedor-izvidjac-jesen-izvjestaj (3)RK Prijedor: HRK Izviđač 27:31(13:14)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 100
Sudije: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin (obojica iz Visokog)
Sedmerci: Prijedor 7(4), Izviđač 4(3)
Isključenja: Prijedor 6 minuta, Izviđač 8 minuta

PRIJEDOR:
Knežević, Šerbula, A.Miljuš, Popović 2, Kecman, Vejnović, Šešić 3, Kaurin 8, Daničić 6, Topić-3 odbrane, Balaban, M.Miljuš, Babić-4 odbrane, Savić 6, Blagojević 2, Cvijić
Trener: Saša Babić

IZVIĐAČ:
Miličević, J.Ereš 5, Mandić 4, Marković, Čutura 1, Jarak 1, Tolić-1 odbrana, Šarac 7, A.Grbavac 2, J.Grbavac 3, M.Pavlak 1, A.Pavlak 1, Hrstić 6, I.Ereš, Ivanković-9 odbrana + 2 sedmerca, Beljo
Trener: Zdenko Grbavac

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-izvidjac-jesen-izvjestaj (4) prijedor-izvidjac-jesen-izvjestaj (5) prijedor-izvidjac-jesen-izvjestaj (6)