penzioneri„Gradsko Udruženje penzionera Prijedora je ove godine obezbjedilo jednokratnu novčanu pomoć za oko 3.800 svojih članova, dijelom iz sredstava dobijenih od lokalne zajednice, a dijelom iz vlastitih izvora“, potvrdio je predsjednik Udruženja penzionera Grada Prijedora Slobodan Brdar.

On je rekao da je lokalna zajednica ove godine usmjerila 130 hiljada KM kao vid pomoći najugroženijim penzionerima, te da je iz ovih sredstava jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 do 100 KM dobilo 1.828 penzionera.

S druge strane, Udruženje penzionera je iz dijela sredstava dobijenih od članarine obezbjedilo jednokratnu novčanu pomoć za 2.000 svojih članova.

Brdar je istakao da je Udruženje penzionera Prijedor i ove godine za svoje članove obezbjedilo odlazak u banjsko klimatska liječilišta.

U toku sezone pogodnosti banjskog liječenja iskoristilo je 247 penzionera, koji su u banje odlazili na preporuku ljekara.

I pored sve brige koju vode o svojim članovima, povećana je stopa smrtnosti kod penzionerske populacije.

U ovoj kalendarskoj godini do sada je na području Prijedora umrlo 610 penzionera, a u prošloj godini broj umrlih iznosio je 596.

Brdar je istakao da se rukovodstvo penzionera RS izborilo i dogovorilo sa Vladom RS, da se od samog početka naredne godine penzije isplaćuju iz budžeta i da penzioneri imaju prednost u odnosu na ostale budžetske korisnike.

RTV Prijedor