muzej kozare-pomoc ugrozenimaDirektor Muzeja Kozare Milenko Radivojac izjavio je danas da se ova ustanova odriče novčanog dijela priznanja Nagrade grada u iznosu od 1.500 KM u korist građana Prijedora, koji su ugroženi poplavama.

Radivojac je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio da su zaposleni u ovoj ustanovi odlučili da se odreknu novčanog dijela nagrade, koja je Muzeju Kozare uručena povodom Dana grada 16. maja.

“Muzej Kozare je dobio zaista izuzetno priznanje, Nagradu grada Prijedora za posebno vrijedne rezultate u razvoju kulture i promocije grada, i mi smo odlučili da taj novčani iznos usmjerimo za sanaciju šteta od poplava”, rekao je Radivojac.

On je dodao da je ova ustanova kulture sa svojim radnicima željela ovim gestom da izrazi saosjećanje i razumijevanje za sve Prijedorčane kojima su poplave nanijele velike materijalne štete.

“Nagrada je došla u trenutku kad Muzej obilježava 60 godina rada, a da je Muzej dio ovog grada i njegovih građana, kao i dio njegove istorije i budućnosti pokazujemo i ovim putem”, rekao je Radivojac.

On je dodao da je ovo samo jedna od aktivnosti kojima Muzej Kozare namjerava da pomogne svojim sugrađanima.

Radivojac je najavio mogućnost organizovanja humanitarih akcija, zajedno sa Udruženjem likovnih umjetnika grada Prijedora.

SRNA