humano brdo 2010-pozar biscani (1)Porodičnu kuću Vernesa Mrkalja iz Bišćana u nedjelju ujutro zahvatio je požar koji je na spratu kuće i njenom krovu načinio značajnu materijalnu štetu.

Zahvaljujući prisebnosti porodice spriječena je veća šteta a najvažnija činjenica jeste da članovi ove porodice nisu povrijeđeni u ovom nesretnom događaju.

U kući živi Vernes Mrkalj sa suprugom i dvoje djece a sin se zadesio upravo u sobi u kojoj se desio požar ali ga je otac na vrijeme primijetio te izvukao dječaka.

Brzom intervencijom Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor požar je ubrzo lokalizovan, ali je ipak prouzrokovana velika šteta.

humano brdo 2010-pozar biscani (5)Vatra je zahvatila sprat kuće, dječiju sobu, kupatilo i hodnik, a izgorjelo je i pola krova.

Treba istaći da su komšije porodice Mrkalj odmah pritekle u pomoć, pa je tokom dana uklonjen veći dio izgorjelog materijala, te se krenulo u sanaciju dijelova krova, zbog mogućnosti kiše i snijega.

Kako je dogovoreno, već danas (ponedjeljak) će se krenuti sa kupovinom neophodnog materijala za sanaciju oštećene kuće.

Na licu mjesta bio je i koordinator organizacije Humano brdo 2010 Osman Džamastagić, odbornik u Skupštini grada Prijedora Mirsad Duratović kao i mnogi drugi koji su izrazili žaljenje zbog požara i uputili obećanje da stoje na raspolaganju za svaki vid pomoći porodici Mrkalj.

Dogovoreno je da se pomoć organizuje preko Humanog Brda 2010, ali da će se pokušati pronaći još donatora.

Humano Brdo poziva sve one koji su u mogućnosti da pomognu ovu akciju, te da svoje donacije šalju putem žiro-računa ili Pay Pala.

Humano Brdo e. V.
Banka: Oberbank Traun
IBAN: AT 901500300761068915
BIC/Swift: OBKLAT2L
Naznaka: za familiju Mrkalj

http://www.humano-brdo.com/bankpal.php

Humano Brdo 2010

humano brdo 2010-pozar biscani (2) humano brdo 2010-pozar biscani (3) humano brdo 2010-pozar biscani (4)