rudar prijedor-skupstina juli 2015 (2)Iako je za ponedjeljak, 14.decembar, bilo najavljeno održavanje Skupštine premijerligaša BiH Rudar-Prijedora, bar tako je javnost obavijestio direktor ovog fudbalskog kolektiva Vukašin Đaković, okupljanje članova saziva najvišeg tijela je odgođeno.

Potvrdio nam je to predsednik Skupštine Božo Grbić, koji i zakazuje ovaj skup, smatrajući se odgovornim da ne spekuliše sa novim datumom, dok ne bude izvjestan.

-Iščekujem izvještaje delegacija grada Prijedora, ArcelorMittala Prijedor i RŽR Ljubija Prijedor, jer moraju da daju saglasnost na dnevni red koji sam predložio. Sem toga, do pomjeranja je došlo i zauzetošću nekih članova, zbog obilježavanja Dana rudara, kao i sumiranja godišnjih izvještaja, vezanih za kolektive koji pomažu klub – pojasnio je Grbić.

Ne tako davno i predsjednik „rudara sa Sane“, kojem je njihova prolematika dobro poznata dodao je da i sama pozicija Rudar-Prijedora na kraju jesenjih borbi za bodove, nezavidno 14.mjesto sa 16 bodova, iziskuje što hitnije održavanje Skupštine.

U fokusu će, po Grbićevim riječima, biti usaglašavanje jasnijih ciljeva za budućnost, kako bi se i njihovoj realizaciji pristupilo na ozbiljniji način od dosadašnjeg.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com