cvarcijada-foto (1)Prije tačno godinu dana, 12.11.2014. godine, Prijedor je ušao u istoriju kao poprište „Čvarčijade“, prvog nezvaničnog Svjetskog prvenstva u brzom jedenju čvaraka.

Za istoriju je bilo potrebno i specijalno mjesto održavanja, a to je bila kafana „Kod Neđe Debelog“.

Podsjetite se ovog događaja…

Mirso Mrkalj iz Bišćana, kojeg su nakon večerašnjeg takmičenja neki konkurenti već prozvali „veličanstveni“, prvi je svjetski prvak u brzom jedenju čvaraka, epilog je viteškog nadmetanja koje je večeras održano u Prijedoru.

Kafana „Kod Neđe Debelog“ u Prijedoru ušla je tako u istoriju kao prvi domaćin „Čvarčijade“, na kojoj je učestvovalo 15 takmičara.

Njihov zadatak je bio da što prije pojedu porciju čvaraka od oko 100 grama, a bili su bodreni od strane nekoliko desetina navijača uz taktove grupe AC/DC i njihove pjesme „Thunderstruck“, (ne)zvanične himne ovog takmičenja.

U oštroj konkurenciji Mirso je odnio pobjedu ispred Prijedorčanina Emira Hodžića i Banjalučanina Gorana Gavrića Grge.

Zahvaljujući velikom broju sponzora, za one najbolje obezbjeđene su i fenomenalne nagrade.

Pošto su sve nagrade bile jednako vrijedne, oni najbolji su mogli prvi da biraju.

Mirso je odabrao par domaćih priglavaka(izuzetno očuvanih), Emir svežanj komuša od poplavljenih kuruza dok je Grga uzeo original „starke“ iz 1994. godine(broj 37).

Treba reći i da je gazda Neđo „Debeli“ večeras postao „apsolutni gospodar holesterola“ i jedini jahač „svinjokalipse“.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

cvarcijada-foto (4) cvarcijada-rezultati (2) cvarcijada-rezultati (7) cvarcijada-rezultati (11) cvarcijada-foto (2) cvarcijada-rezultati (8)