np kozaraPoslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Adžić smatra da bi trebalo poboljšati turističku ponudu i sadržaje na Kozari ako se želi da to područje bude značajna turistička destinacija.

On je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da trenutno na Mrakovici, na Kozari, nema ponude koja prevazilazi cjelodnevni boravak, a što bi trebalo mijenjati.

Poslanik DNS-a Duško Ivić rekao je da su Gradiška, Novi Grad, Kozarska Dubica i Prijedor zaslužili da imaju direktan pristup Kozari, kao simbolu slobode i opstanka stanovništva na ovim područjima.

On je ukazao i na potrebu ulaganja u Banju “Mlječanica” koja sa svojom mineralnom vodom, kako je rekao, ima dobru reputaciju u svijetu uprkos lošim uslovima smještaja.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je neophodno napraviti dobar sajt, koji će prezentovati turističke potencijale Srpske.

Ističući da je Banj brdo najbolja turistička destinacija u Banjaluci, Stevandić je rekao da bi problem u vezi tim da li bi trebalo dozvoliti pristup automobilima ovom izletištu mogao biti riješen uređenjem pješačkih, šumskih staza.

Poslanik Koalicije “Domovina” Mihnet Okić smatra da bi nadležni trebalo više ulagati u povratnička mjesta kojima se, kako je naveo, ne poklanja velika pažnja.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je izvještaj o realizaciji Strategije razvoja turizma Srpske za period od 2011. do 2020. godine za 2014. godinu.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com