pavic markoGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da navodne humanitarne aktivnosti u kojima se uzima novac od građana poplavljenog područja i onda vraća tom istom području nisu pomoć nego propaganda.

“Lično sam protivnik takvog vida pomoći. Dok jedan nema gdje spavati, drugi pjeva i kaže ja pomogao Prijedoru. To za mene nije pomoć i ja se lično, kao gradonačelnik, takve pomoći odričem i takva nam pomoć ne treba”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je rekao da ima onih koji se žele promovisati na tuđoj nesreći i dati pomoć od ulaznica koje su platili sami Prijedorčani koji su stradali u poplavama.

“Za mene je pomoć ako su od sebe dali ili održali koncert van Prijedora, pa donijeli pomoć ovdje, a ne uzeli naše pare, pa ih dali nama. To nije nikakva pomoć i ja sam protivnik toga”, poručio je Pavić.

On je dodao da je gradska uprava imala zahtjeva da besplatno ustupi salu bioskopa i ljetnu baštu za organizovanje humanitarnih koncerata.

“Ljetna bašta je poplavljena i šteta je oko 30.000 KM, a u kino može stati 160 ljudi i kakva je to pomoć”, zapitao je Pavić.

SRNA