rtvpd-koncert klasicna gitara (1)U okviru obilježavanja 60 godina postojanja i rada Muzičke škole „Savo Balaban“, u Galeriji 96, sinoć je održan koncert klasične gitare u izvođenju Mile Stojnić bivšeg učenika ove škole, sada studenta Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i Sunčice Trkulja profesora Muzičke škole u gradu na Sani.

Mila Stojnić pohađa završnu godinu na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, odsjek za gitaru u klasi Nataše Jokić. Osnovno i srednje obrazovanje stekla je u prijedorskoj Muzičkoj školi i to na dva odsjeka, gitara i muzička teorija. Za vrijeme školovanja Mila pohađa festivale klasične gitare na kojima je imala priliku da radi sa mnogim profesorima. Nastupa kao solista i u sklopu kamernih ansambala na manifestacijama koje organizuje Akademija umjetnosti. Aktivan je član orkestra „102 gitarske žice“.

Sunčica Trkulja kao profesor gitare u Muzičkoj školi “Savo Balaban” radi od 2009. godine. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci u klasi Srđana Tošića, a trenutno je student master studija u klasi Zorana Krajišnika. Polaznik je mnogih festivala gitare u regionu na kojima se usavršavala na majstorskim kursevima kod vodećih svjetskih gitarista. Potpredsjednik je Asocijacije gitarista “102 gitarske žice”.

rtvpd-koncert klasicna gitara (2)U sklopu obilježavanja 60 godina postojanja i rada Muzičke škole “Savo Balaban” narednih dana biće održano više koncerata.

Osim toga, krajem decembra biće održana Svečana akademija i gala koncert.

RTV Prijedor