vladimir tadic (1)Veliki uspjeh mladog Prijedorčanina Vladimira Tadića na svjetskom prvenstvu WAKF asocijacije koje je održano u Mađarskoj, prošao je u sjeni nedavnih poplava.

Ovaj mladi kikbokser je, kao član Kik boks kluba „Sveti Georgije“ iz Banjaluke, bio učesnik ovog takmičenja (16.05.-18.05.2014.)gdje je u finalu izgubio od reprezentativca Mađarske pa mu je pripala vicešampionska titula u disciplini kick-light, kategorija do 88 kilograma.

„U momentima kada je gotovo kompletna Republika Srpska bila pod vodom, nas petorica takmičara smo krenuli na neizvjestan put do Zalaegersega. U finalnoj borbi sam izgubio od domaćeg takmičara i na kraju po dolasku kući morao sam potražiti pomoć u prijedorskoj bolnici gdje sam odmah podvrgnut rendgenskom snimanju jer duže povrijeđena noga nije izdržala sve napore“, rekao je Tadić dodavši da je posljednjih mjesec dana „gladovao da bi skinuo kategoriju“, svakodnevno trčao po najvećoj kiši, ali ostvareni uspjeh bio je vrijedan svih odricanja.

vladimir tadic (2)Tadić se, osim svom klubu, zahvalio i brojnim sponzorima i prijateljima a naročito kik boks klubovima „Vuk“ Laktaši, „Rudar“ Prijedor i „Prijedor“ Prijedor koji su mu, u nemogućnosti svakodnevnog pripremanja u matičnom klubu, omogućili da se nesmetano sprema za ovo prvenstvo te zaposlenima u prijedorskoj bolnici koji su mu nakon povratka iz Mađarske ekspresno pružili neophodnu medicinsku pomoć.

Foto – Vladimir Tadić