cjbpd-oruzje-decembarPolicijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor i Policijske stanice Prijedor 2, su tokom protekle sedmice kontinuirano preduzimali mjere i radnje na sprječavanju ulične prodaje opojne droge.

Preduzimajući mjere i radnje policijski službenici su su u odvojenim aktivnostima na tri lokacije, na području grada Prijedora, prilikom kontrole i pregleda lica i vozila kojim su upravljala lica N.M. (1994), D.K. (1987), N.R.(1994), D.Š. (1990) pronašli i oduzeli, 12 pvc paketića u kojima se nalazilo oko 17 grama smeđe materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu hašiš i oko 2,5 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

cjbpd-droga-decembar (1)Policijski službenici su na dvije lokacije, na području grada Prijedora, u sklopu navedenih aktivnosti, na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i naredbe sudije Osnovnog suda Prijedor izvršili pretres kuća, pomoćnih objekata i vozila koja koriste lica S.O. (1989) i G.J. (1990).

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli automatsku pušku, karabin, skraćenu pušku (tzv. kratež), ručnu bombu, barut, dva vojna noža, 107 komada metaka, i dijelove puške.

Svi pronađeni i oduzeti predmeti su privremeno oduzeti od osumnjičenih i dalje će se koristiti kao dokazi u krivičnom i prekršajnom postupku protiv osumnjičenih.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će, Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga protiv lica N.M. (1994), D.K. (1987), D.Š. (1990).

Protiv lica S.O.(1989) i G.J.(1990) nadležnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Osnovnom sudu Prijedor nakon kompletiranja predmeta biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica N.R.(1994).

CJB Prijedor

cjbpd-droga-decembar (2)