kk hunters-9rodjendan (1)Već po tradiciji, na sebi svojstven i originalan način Košarkaški klub „Hunters“ iz Prijedora, uz slikanje većine članova, obilježio je svoj deveti rođendan u „Lastinoj“ hali u gradu na Sani.

U ovom sportskom kolektivu geslo je „rezultat u funkciji igrača“, a ne „igrač u funkciji rezultata“.

-Uvijek je ovo prilika da se djeca druže i još bolje upoznaju. Kontinuirano broj članova raste i imamo ih 120-130 uzrasta od četiri-pet do 17 godina. Nismo se nikada bavili ukupnom brojkom, koliko ih je prošlo kroz naš klub. Ni u smislu timskih dometa nije ih bilo previše, ali su istorijski, kada je riječ o „kraljici igara“ u Prijedoru kod mlađih kategorija. Juniori su bilio šesti u Juniorskoj ligi BiH, a kadetkinje treće u Republici Srpskoj i učesnice završnog prvenstva BiH. Najbitnije je da su svi postali dobri ljudi, nastavili studije, većina ih igra rekreativno, a ostali smo u kontaktu – ističe diplomirani trener košarke i koordinator rada u KK „Hunters“ Siniša Šolaja.

kk hunters-9rodjendan (10)Na slavlju košarkašica i košarkaša, koji treniraju u šest selekcija, od polaznika „škole košarke“, preko „cipiripija“, predpionira, pionira, do kadeta i juniora, bilo je prisutno i dosta roditelja.

Imaju povjerenje, znajući da su njihova djeca na dobrom sportskom putu.

-Lijepo je vidjeti ovaj „festival“ košarkaške mladosti. Bitno je da su djeca u sportu, da imaju obavezu, ali i da pokušaju da što više napreduju – rekao je jedan od roditelja, Goran Bojić.

Donedavni predsjednik Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor, u sezoni njegovog ekspresnog povratka iz Prve lige Republike Srpske u Premijer ligu BiH i puta ka osvajanju Kupa RS, Goran Bojić, nekada i sam košarkaš, sada je aktivan u akcijama veterana, a dao je i veliki doprinos da „igra pod obručima“ u poslijeratnom periodu ponovo zaživi u Prijedoru.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kk hunters-9rodjendan (2) kk hunters-9rodjendan (3) kk hunters-9rodjendan (4) kk hunters-9rodjendan (5) kk hunters-9rodjendan (6) kk hunters-9rodjendan (9) kk hunters-9rodjendan (7) kk hunters-9rodjendan (8)