stab 28majGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da koordinira sa republičkim institucijama u iznalaženju načina kako pomoći ljudima da se vrate u svoje domove i kako pomoći privrednicima da nastave raditi.

“Zajednički treba da utvrdimo jedan iznos po domaćinstvu, a onda da vidimo kako naći taj novac. Riječ je o isključivo stambenim objektima, a ne pratećim i pomoćnim, gdje želimo da ljude dovedemo u jednak položaj i da svi mogu na jednak način pristupiti pomoći”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon sjednice štaba za vanredne situacije.

On je naveo da su poplavljenim domaćinstvima najpotrebniji podovi i namještaj da se što prije vrate normalnom životu u svojim domovima.

“Hitno na tome radimo, a mimo toga ćemo pomoći jednom broju socijalnih slučajeva”, poručio je Pavić.

On je dodao da se na području Prijedora pojavilo nekoliko klizišta, da su sva snimljena i da je juče napravljen elaborat kako riješiti novonastali problem, ali da su se jutros pojavila još dva nova odrona i klizišta.

“U naseljima Raškovac i Vrbice humanitarna pomoć i dalje će se dijeliti na punktovima, a u naseljima Gomjenica i Tukovi bilo je problema u ovakvom načinu distribucije, te će ubuduće Crveni krst pomoć dijeliti po spiskovima koje sačine mjesne zajednice”, kazao je Pavić.

Sve institucije uključene u rad štaba za vanredne situacije obavljaju svoje redovne poslove, a vanredni posao sada obavljaju samo komisije za procjenu šteta na objektima i usjevima.

SRNA