don-obiljezen medjunarodni dan volontera (1)“Volonterizmom do razvoja zajednice” naziv je okruglog stola, kojim je Lokalni volonterski servis “DON” obilježio “Međunarodni dan volontera”.

Uz promociju rada Lokalnog volonterskog servisa i značaja volonterizma uopšte, učesnici su istakli važnost uključivanja građana u volonterske akcije.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković je istakao da je nemjerljiva pomoć volontera u prošlogodišnjim poplava ali da je bitno da naš grad ima aktivne volontere i kada nije stanje elementarne nepogode.

Na Okruglom stolu je prezentovana volonterska knjižica, a po prvi put u Bosni i Hercegovini i Volonterska kartica kojom zaslužni volonteri, koji ispune određene kriterije, ostvaruju razne popuste i besplatne usluge.

don-obiljezen medjunarodni dan volontera (2)Pet volontera Lokalnog volonterskog servisa “DON” koji su u ovoj godini imali preko 100 sati volonterskog rada danas su bili prvi kojima su uručene Volonterske kartice.

Uz pomoć hotela “Monument” za svih pet je obezbijeđen besplatan vikend na Kozari.

Danas je organizovan i “Dan otvorenih vrata” gdje su naši sugrađani, koji žele da budu volonteri, mogli da dođu u prostorije Lokalnog volonterskog servisa “DON” i da se prijave.

Iz “DON-a poručuju da se i u narednim danima u njihovim prostorijama (Miloša Obrenovića 18a) mogu prijaviti svi ljudi dobre volje koji žele na neki način da pomognu drugima i razvoju naše zajednice.

“JA SAM VOLONTER, A TI?

Lokalni volonterski servis “DON”

don-obiljezen medjunarodni dan volontera (3)